Pikantní plněná vejce

1. listopadu 2006 v 21:54 |  Recepty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajec | 50 g hlávkového salátu | 5 snítek kerblíku | 2 lžičky hořčice | 50 g filé z tresky | 1 lžička citrónové šťávy | 1 lžička rajčatového protlaku | 2 plátky citrónu na zdobení

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout. Mezitím opereme salát s kerblíkem a necháme okapat.
Potom oloupeme vejce, podélně je přepůlíme a opatrně vyjmeme žloutky, které utřeme s hořčicí.
Filé rozmačkáme vidličkou a s citrónovou šťávou je utřeme. Ochutíme je rajčatovým protlakem, kečupem a solí.
Vaječným krémem naplníme sáček s trubičkou. Plníme vajíčka.
Upravíme mísu salátem, citrónem a kerblíkem.
Náš tip:Recept můžete vyzkoušet, když po velikonocích vám zbyde spousta kraslic.


Kerblík- viz. foto nahoře
bohatý na vitamíny, snížuje krevní tlak.

Použití v kuchyni: snáší se dobře s petrželkou, pažitkou, bazalkou a estragonem, intenzivnější byliny jako tymián, rozmarýn a majoránka ho však chutově přehluší.

Je součástí sedmi bylin pro frankfurtskou omáčku a francouzské smě­si koření fines herbes. Protože dlouhé zahřívání ničí aroma, přidáváme seka­nou bylinu do zeleninových pokrmů a omáček těsně před podáváním.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama