Plněná kapusta

1. listopadu 2006 v 21:43 |  Recepty


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kapusta
300 g jemně mletého vepřového masa
3 lžíce rýže
2 cibule
sůl a pepř
paprika
2 vajíčka
100 g slaniny
1 lžíce hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Kapustu rozebereme, velké listy vložíme do vařící vody, aby změkly.
2. Na oleji (nebo sádle) necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli (50% uvedených v ingrediencích), přidáme maso, sůl a koření, propláchnutou a spařenou rýži a vše společně osmahneme.
3. Zbylé listy kapusty spaříme, jemně nasekáme a vmícháme do masové směsi. Spařené velké listy kapusty naklepeme paličkou (silná žebra seřízneme nožem) a masovou směsí je potřeme, svineme a upevníme nití. V kastrole rozškvaříme slaninu, osmahneme na ní zbylou cibuli, vložíme závitky, podlijeme je horkou vodou a v troubě dusíme doměkka asi hodinu. Během pečení obracíme, přeléváme výpekem a podléváme.
4. Měkké závitky vyjmeme, výpek zahustíme hladkou moukou, povaříme a podle chuti přisolíme. Ze závitků sejmeme nitě, podlijeme je zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama