Špekáčky na pivě

1. listopadu 2006 v 21:51 |  Recepty


POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 cibule
150 g anglické slaniny
5 sladkokyselých okurek
2 lžíce oleje
1 špetka mleté pálivé papriky
2 dl kečupu
1/2 l tmavého piva
500 g špekáčků nebo jemných vuřtíků

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Špekáčky nebo vuřtíky podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dílkem cibule.
2. Pekáček nebo zapékací mísu vymastíme olejem, přidáme velmi jemně nakrájenou zbylou cibuli, na ni rozložíme naplněné špekáčky, posypeme je trochou ostré papriky, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme, aby se cibule nepálila.
3. Pak špekáčky podlijeme kečupem a pivem, vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě ještě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoří hustá, pikantní omáčka.
4. Podáváme s černým chlebem nebo pečivem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama